Deprecated: Functie get_page_by_title is sinds versie 6.2.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan WP_Query. in /home/u43819p150824/domains/geldelijk.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 5413

Deprecated: Constant FILTER_SANITIZE_STRING is deprecated in /home/u43819p150824/domains/geldelijk.nl/public_html/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/conditionals/third-party/elementor-edit-conditional.php on line 22

Deprecated: Constant FILTER_SANITIZE_STRING is deprecated in /home/u43819p150824/domains/geldelijk.nl/public_html/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/conditionals/third-party/elementor-edit-conditional.php on line 28
Klimaatverandering - testwebsite007
Deprecated: strtolower(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/u43819p150824/domains/geldelijk.nl/public_html/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/generators/schema-generator.php on line 185

Klimaatverandering

In deze mooie informatieve nieuwsblog kun je meer te weten komen over het volgende onderwerp:

Nieuws over: Klimaatverandering, inclusief een mooie YouTube film. Bron: Al Jazeera English YouTube

Laten we het hebben over klimaatverandering. Mensen noemen het de crisis van onze tijd, en dat is het ook. “Klimaatverandering “ Klimaatverandering” “ Klimaatveranderingen” “ Klimaatverandering” Maar het is gemakkelijk om te verdwalen in dit verhaal. De wetenschap is dicht, en de politiek zit in de weg. Wereldleiders komen samen in Madrid om te praten over de klimaatcrisis en hoe deze te vertragen. En ze staan onder druk van miljoenen mensen over e hele wereld die om concrete actie vragen . De loze beloften zijn hetzelfde en de passiviteit is hetzelfde. Dus wat doen we precies verkeerd en hoe lossen we het op? We beginnen dit met wat basiswetenschap. Dus geduld met me, want dit is belangrijk. Kijk naar deze grafiek. Dit zijn de niveaus van koolstofdioxide in onze atmosfeer gedurende honderdduizenden jaren. Maar deze piek in koolstofdioxide helemaal aan het einde? Dat begon tijdens de industriële revolutie.

We begonnen in 1950 met het breken van CO2-records en zijn sindsdien niet meer gestopt. waarom? Welnu, wetenschappers zeggen dat er 95% kans is dat menselijke activiteit de oorzaak is. We verbranden steeds meer fossiele brandstoffen zoals olie en steenkool, waarbij CO2 vrijkomt, om onze huizen, fabrieken, vliegtuigen en auto’s van stroom te voorzien. Er zijn ook veel meer van ons. De wereldbevolking is de afgelopen 70 jaar verdrievoudigd. En we consumeren meer producten van dieren die een andere verontreinigende stof afgeven, methaan genaamd. Dus al die gassen zijn in de lucht, en wanneer zonlicht in de atmosfeer van de aarde komt , wordt een deel van de warmte vastgehouden en wordt de planeet warmer. Daarom noemen ze het het “broeikaseffect”. Maar de zorg is niet dat de aarde warmer wordt. Maar de zorg is niet dat de aarde warmer wordt. “Het is eigenlijk de warmste temperatuur op aarde sinds de laatste ijstijd sinds 10.000 jaar geleden.” De VN zegt dat onze wereld op dit moment ongeveer 1 graad heter is dan pre-industriële tijden. Dat is rond het jaar 1800.

Dat is oké. Sterker nog, de VN zegt dat als we voor het einde van de eeuw met 1,5 graad warmer worden, het goed komt. De VN zegt zelfs 2 graden zou ‘waarschijnlijk’ goed zijn. Maar nogmaals, het probleem is snelheid. Want op dit moment liggen we op schema om over slechts tien jaar 1,5 graad te halen. En als we die opwarming niet vertragen, kan dat een catastrofe betekenen in mijn leven, en misschien ook die van jou. En we krijgen al een voorproefje. “Klimaatverandering is hier. Er vindt klimaatverandering plaats. We zijn goed bezig met de zesde massa-extinctie.” “Europa is momenteel kouder dan de Noordpool.” “Meer dan duizend mensen worden net in de vroege ochtenduren van zondag gered.” “Miljoenen mensen zullen waarschijnlijk te maken krijgen met een steeds groter wordend voedsel- en watertekort.” ‘De droogte die nu zijn tiende jaar ingaat, is een fenomeen dat niet meer weg te denken is.’ ‘We hebben nog nooit een jaar lang regen gezien in minder dan zeven dagen.’ De zeespiegel stijgt ongeveer 3 millimeter per jaar omdat zeewater uitzet als de temperatuur warmer wordt.

Smeltende ijskappen en gletsjers voegen ook biljoenen tonnen zoet water toe aan onze oceanen. Mensen over de hele wereld raken al hun huizen kwijt. En als het zo doorgaat, zullen er nog miljoenen van ons moeten inpakken. Hele kuststeden zouden binnen 80 jaar onder water kunnen staan. Zoals Miami in de VS of Osaka in Japan. Hele eilandnaties in de Stille Oceaan kunnen volledig verdwijnen. “Natuurrampen worden steeds heviger, komen vaker voor met verwoestende gevolgen. De dramatische gevolgen van droogte in verschillende delen van de wereld, dit alles creëert een situatie die een reële bedreiging vormt voor de mensheid. En we doen niet genoeg.” “Als 99% van de artsen tegen je zou zeggen: ‘Neem dit medicijn, anders word je echt ziek en ga je waarschijnlijk dood’, dan zou je het nemen, wie zou het dan niet nemen? het probleem is dat we op dit moment geen medicijnen hebben.” Nu is er een plan om dit allemaal te vertragen.

CO2-uitstoot

In 2016 ondertekenden wereldleiders het zogenaamde ‘Parijs Akkoord’. En de grote belofte is om de temperatuurstijging met 1,5 graad of maximaal 2 te beperken, vóór het jaar 2100. Dus stellen landen hun eigen doelen voor hoeveel CO2 ze uitstoten. Maar hier is het ding Drie jaar na het akkoord gaan de wereldwijde CO2-niveaus nog steeds omhoog. “De CO2-uitstoot is het afgelopen jaar met twee procent gestegen, dus dat is eigenlijk boven het gemiddelde van de afgelopen tien jaar. Dus het begint weer toe te nemen en het ziet er niet al te best uit. In sommige opzichten gaan we achteruit. “De Verenigde Staten zullen alle uitvoering van het niet-bindende akkoord van Parijs en de draconische financiële en economische lasten die het akkoord op ons land legt, stopzetten.” De VS, een van ’s werelds grootste vervuilers, heeft zich teruggetrokken uit de deal van Parijs. Rusland en China worden ervan beschuldigd zichzelf in de eerste plaats geen ambitieuze doelen te hebben gesteld. ambitieuze doelen in de eerste plaats. Turkije en Polen willen meer elektriciteitscentrales bouwen die steenkool gebruiken. En dan zijn er nog de sceptici.

Het is een politieke beslissing, dat het door de mens veroorzaakte opwarming van de aarde is. We dwongen de computermodellen om AHA te zeggen! Menselijke invloed, CO2 en andere dingen. “De gegevens over de temperatuur op de grond zijn gemasseerd om een stijging te laten zien, maar e satellietgegevens laten geen stijging zien.” Aan de andere kant is er een positief momentum. Er is meer bewustzijn en sommige landen boeken vooruitgang. India, Marokko en Gambia hebben enorme projecten voor hernieuwbare energie. Er zijn verschillende landen die verschillende dingen echt met succes doen, sommige landen maken bijvoorbeeld al het openbaar vervoer in de steden gratis. Wat een geweldige manier om mensen uit hun auto te krijgen. Maar experts zeggen dat er nu een nog grotere duw nodig is om alles te veranderen aan de manier waarop we onze wereld runnen.

Business as usual moet veranderen. Politiek zoals gewoonlijk moet veranderen. Om dat te bestrijden, moeten we het systeem veranderen dat het mogelijk heeft gemaakt. Je kunt geen oneindige groei hebben op een eindige planeet. En dat kan iedereen door over te stappen op duurzame energie, minder auto te gebruiken, meer trein te gebruiken, meer te fietsen, minder vlees te eten en wat voorzichtiger te consumeren. Dus waar laat dat ons? Nou, er is maar zoveel fietsen en gloeilampen die je vervangen en ik kan elke dag doen. Maar de waarheid is dat het die alledaagse dingen zijn die hoe dan ook zullen veranderen. Zelfs koffie kan opraken als boeren het niet kunnen verbouwen. Dus het deskundig advies? Is het aan ons allemaal om onze manier van doen te veranderen en de boel op te schudden, of de klimaatverandering gaat het voor ons doen..

ajax-loader